Parteneri


 Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, UniversitateaTransilvania din Brașov

La fundația Facultății de Psihologie și Științele Educației s-a lucrat temeinic din 1994, pe un teren pe care existau încă din 1960 entități având ca scop formarea cadrelor didactice. Munca de pionierat au depus-o oameni devotați ideii de educație, hotărâți să depășească adversități, să descopere noi drumuri, convinși că își pot realiza visul.

Echipei Seminarului Pedagogic Universitar i s-au alăturat specialiști în educație și în variate domenii aplicative ale psihologiei, astfel că în 2004, Universitatea Transilvania din Brașov și-a consolidat profilul comprehensiv prin constituirea Facultății de Psihologie și Științele Educației. Grație sprijinului Universității, facultatea a dezvoltat noi programe de studii, a angajat cadre tinere, a dotat laboratoare de specialitate. În cei 15 ani de existență, corpul profesoral a crescut, având astăzi 25 de titulari și peste 60 de colaboratori, toți cu expertiză remarcabilă în diferite câmpuri ale educației și psihologiei. Împreună, ei năzuiesc să își împlinească proiectele profesionale, asumându-și responsabilități și afirmând inițiative benefice pentru consolidarea identității noastre instituționale. O parte dintre alumni facultății sunt astăzi cadre didactice aflate pe o traiectorie profesională de succes, capabile să răspundă exigențelor din ce în ce mai înalte ale învățământului românesc și să dezvolte mai departe, în viitor, o facultate care este ferm ancorată în comunitatea locală și în sistemul național al învățământului superior.

Partenerii noștri în actul educativ sunt studenții care dau sens eforturilor noastre, ne stimulează să ne perfecționăm și ne validează profesional. Din 2004 până acum s-au eliberat 3046 de diplome de licență și 767 diplome de masterat.

Printre reperele de performanță ale colectivului facultății se numără și rezultatele activității de cercetare, ca generator de cunoaștere, care a condus la publicarea de articole științifice și cărți, ca și în conducerea de și participarea în proiecte de cercetare și de educație. Deschiderea internațională a facultății noastre se concretizează prin schimburile academice în cadrul proiectelor europene Tempus și Erasmus, prin activități de predare și cercetare cu colegi din 30 de universități din afara României și în numărul mare de studenți beneficiari de mobilități de studiu în ultimii cinci ani – 38 de studenți plecați la studii, 39 de studenți străini sosiți la facultatea noastră.

Mai multe detalii despre Facultatea de Psihologie și Științele Educației și despre Universitatea Transilvania din Brașov, găsiți la următoarele adrese:

https://psihoedu.unitbv.ro/

https://www.unitbv.ro/

 

 

 

           SHL Talent Assessment and Development Solutions

SHL Talent Management Solutions is present in Romania, Bulgaria and Serbia since 2012. Their assessment solutions are based upon over 30 years of research and development and cover all three major directions of the assessment process: talent acquisition, talent mobility and talent analytics.

They are experts in assessment and development centre implementation, being the only company in Romania delivering assessment centers aligned to the International Taskforce for Assessment Operations Guidelines (2012).

They have a 1000+ product portfolio consisting of measures designed to capture a wide range of assessment areas: abilities, preferences, competencies, attitudes, skills, knowledge, personality and motivation. These tools have been used extensively internationally and locally in various talent assessment and talent development programs.

SHL Talent Development blend together three worlds that influence and complete each other – HR, Business and Psychology – each of them represented by some of the most experienced and best-known specialists. Their cross-functional perspective is carefully crafted to help and guide HR professionals through scientific insights translated into business practices that deliver results. Together they aim to be the best HR advisors on the Romanian market. This is their ambitious mission and they assume it with great responsibility and passion, grounded on a strong science driven background.

Mai multe detalii despre SHL Talent Assessment and Development Solutions aici: http://shl.ro/

 

 

                                             TestCentral


Editorul de teste psihologice științifice din România

TestCentral este editorul de teste psihologice științifice care oferă psihologilor români acces la cele mai puternice teste și instrumente psihometrice din lume.

Pentru că idealul de excelență în măsurarea psihologică a devenit ”obsesia” noastră compulsivă, ne-am asumat încă din anul 2002 obiectivul de a adapta și dezvolta doar instrumente profesioniste. Contribuim astfel la progresul și alinierea psihologiei române la standardele internaționale și suntem partenerul de încredere al tuturor specialiștilor care își doresc rezultate consistente din punct de vedere psihometric.

Știm că misiunea ta este una dificilă și plină de provocări. De aceea misiunea noastră este să te sprijinim: îți oferim cele mai prestigioase instrumente pentru ca tu să-ți poți desfășura activitatea la standarde internaționale.

Credem că știința pusă în slujba practicii are puterea de a construi treptat o societate mai sănătoasă. Și ne străduim să demonstrăm respectul față de statutul tău, de psiholog sau de specialist HR, prin produse care îți permit să alegi  alternativa ideală pentru fiecare client.

Pentru a asigura utilizarea celor mai bune practici în testare și evaluare, TestCentral promovează și urmează îndeaproape standardele International Test Commission (ITC) și American Psychological Association (APA), și este de asemenea membru al European Test Publishers Group (ETPG). Amintește-ți că testele pot fi create oricând, dar standardizarea lor cu rigurozitate este o problemă solicitantă. TestCentral urmează însă cele mai înalte standarde, de aceea poți integra instrumentele noastre  în cadrul inițiativelor tale fără a te îngrijora de fidelitatea și validitatea rezultatelor obținute.

Mai multe detalii despre TestCentral aici: www.testcentral.ro

 

 

 

 

 

Estico SRL

 

Estico a luat ființă in anul 1991 având ca obiect principal de activitate distribuția echipamentelor de birotică și tehnică de calcul, precum și asigurarea serviciilor post-vânzare. In cei 27 de ani de activitate, Estico și-a câștigat o certă reputație între firmele de distribuție de echipamente și soluții IT&C, reușind deopotrivă să impulsioneze dezvoltarea pieței de profil și să-i satisfacă exigentele.

Încă de la înființare obiectivul nostru de bază a fost și va rămâne acela de a asigura soluțiile cele mai bune din punct de vedere tehnic, de a reduce costurile pe termen mediu sau lung și ca suportul tehnic va fi asigurat de specialiști cu înaltă pregătire profesională. Toate acestea se încadrează în conceptul de “satisfacție totală garantată”.

Suntem convinși că putem evolua doar prin îndeplinirea dorințelor clienților noștri. Tocmai de aceea utilizăm toate resursele de care dispunem, astfel încât, la final, să prezentăm clientului cea mai buna soluție.

Mai multe detalii despre Estico aici: https://estico.ro/

 

       Societatea de Psihologie Militară 

Societatea de Psihologie Militară este o organizație profesională și științifică a psihologilor care activează sau care au activat în domeniul psihologiei militare, precum și a specialiștilor din alte discipline conexe. Domeniul psihologiei militare include o varietate de discipline psihologice, cu aplicabilitate practică, clinică sau operațională, în context militar. De aceea, Societatea de psihologie militară încurajează cercetarea și aplicarea rezultatelor cercetării psihologice în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale și promovează excelența în furnizarea, de către psihologii militari, a unor servicii psihologice de înaltă calitate, fundamentate științific, la standarde etice și profesionale recunoscute la nivel internațional.

Societatea militează pentru un sistem eficient de informare profesională și științifică prin editarea anuală a Revistei de Psihologie Militară. De asemenea, Societatea susține competiția între psihologii militari, prin acordarea premiului anual ”Ștefan Odobleja” pentru cea mai valoroasă lucrare științifică și a premiului ”Constantin Atanasiu” pentru contribuția adusă la dezvoltarea și promovarea psihologiei militare.